Loading...

Rwanda Gasharu Rugori, natural experimental

200 700 

Rwanda Gasharu Rugori natural experimental

Datum sklizně: 2023

Region: Nyamasheke – Western Province

Farma: Rugori (Gasharu)

Washing Station: Rugori WS

Odrůda:Bourbon(100% arabica)

Nadmořská výška: 1600 – 2100 m.n.m.

Chuťový profil: Černý rybíz, švestka, melasa, sušené ovoce

Zpracování: přírodní (natural) anaerobní fermentace

Loading...

Popis

Mycí stanice Gasharu: Káva z úpatí národního parku Nyungwe

Poloha: Mycí stanice Gasharu se nachází na břehu jezera Kivu, v těsné blízkosti národního parku Nyungwe, který dosahuje nadmořské výšky 2 600 metrů.

Ideální podmínky: Nadmořská výška, půda a klima této oblasti jsou ideální pro pěstování kávovníků . Díky těmto faktorům vznikají fantastické kávy s kulatým a komplexním profilem plným citrusů a dalších ovocných tónů, které proslavily Rwandu. Kávová sezóna ve Rwandě trvá od února ️ do července.

Zaměstnanost: Mycí stanice Gasharu každoročně zaměstnává téměř 400 místních obyvatel, z nichž většinu tvoří ženy.

Přírodní anaerobní fermentace: Tato inovativní metoda zpracování kávy spočívá v uchovávání kávových třešní v uzavřené nádobě bez přístupu kyslíku. Jejím cílem je zintenzivnit přirozené chutě a dosáhnout bohatšího profilu než u standardní kávy. Důležité je správné načasování, aby se zabránilo nadměrné fermentaci a vzniku zkvašených chutí. Konečný výsledek ovlivňují i další faktory, jako je teplota, cukry a pH.

Tato káva:

  • Byla fermentována 72 hodin v sudu.
  • Nabízí komplexní profil s tóny švestek, bobulí a sušeného ovoce.
  • Je ideální pro milovníky kávy, kteří hledají něco jedinečného a výjimečného .

Ochutnej Gasharu a objev jedinečnou chuť kávy z úpatí národního parku Nyungwe!

Přidej si tuto lahodnou kávu do svého šálku a užij si chuť Rwandy!

Další informace

Hmotnost 0.3 kg
Velikost balení

250g, 500g, 1000g

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Rwanda Gasharu Rugori, natural experimental“